SGO

APDM SAPS

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Wednesday, November 30, 2016

JUS QALBI AL EHSAN DI PAMERAN MAHA 2016



1 Disember hingga 11 Disember 2016 merupakan pameran MAHA 2016. Apa yang menarik di MAHA 2016, MAEPS Serdang ini? Mommy tak akan lepaskan peluang ke MAHA 2016 Booth D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.

Pameran Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia atau lebih dikenali sebagai MAHA 2016 kini kembali bersempena tepat pada cuti sekolah tahun ini. Pameran MAHA 2016 akan diadakan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang, Selangor mulai dari 1 Disember sehingga 11 Disember 2016. Pameran ini akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kepada para ibu bapa yang tidak tahu untuk pergi ke mana-mana pada bulan hadapan, inilah kesempatan yang terbaik untuk membawa anak-anak berjalan-jalan sewaktu cuti sekolah.

SEBAB APA HARUS KE BOOTH D18, HALL C (International Hall) MAEPS, SERDANG SELANGOR?


👉Sementara offer, boleh belikan untuk yang tersayang, mak, abah. Sebagai hadiahkan buat mereka sebotol satu Jus Al Ehsan. Alhamdulillah mereka dah pekena sebotol, nampak efeknya.
👉Semasa program MAHA 2016 ini berlangsung. Ada harga istimewa potongan DISKAUN sehingga RM73. Banyak tu RM73. Rugi tak grab !
👉Dan, selain itu ada banyak VOUCHER potongan diskaun untuk pembelian lain.

KENAPA PERLU JUS QALBI AL-EHSAN?


Ada banyak kelebihan dan kebaikan Jus Qalbi Al-Ehsan.



FAKTA !!! SETIAP 1 JAM 6 ORANG RAKYAT MALAYSIA KENA SERANGAN JANTUNG DAN STR0K


KOLESTEROL tinggi memang masalah yang amat ditakuti kerana ia boleh menyebabkan penyakit jantung, stroke dan sebagainya tanpa kita sedari.. Ingat, orang yang kurus juga berisiko mempunyai kolesterol tinggi jika tidak mengawal pemakanan mereka..

TANDA-TANDA KOLESTEROL TINGGI


🔹Sering berasa kebas-kebas pada kaki.

🔹Timbul bintik-bintik putih (biji kolesterol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.

🔹Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.

🔹Sering berasa sakit kepala.

🔹Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

🔹Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

🔹Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat.

Ini menunjukkan kadar kolestro terlampau tinggi. Jadi, jika ada mempunyai tanda-tanda seperti inj. Jom cepat lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.

Kawal KOLESTEROL... baru sihat!

Jangan lupa tunjukkan VOUCHER ini juga ketika ke Booth Jus Qalbi Al-Ehsan di D18, HALL C (International Hall) MAEPS, Serdang Selangor.






Keterangan lanjut boleh layari atau hubungi :

Telefon / Whatsapp : 018-373 9021 / 017-730 0366 / 012-6460421

Fb : https://www.facebook.com/pencucikolestrol/

Ig @qalbialehsan : www.instagram.com/qalbialehsan

Tuesday, November 22, 2016

Program Jom Kurus Cepat Bersama Dr Malinda

Assalamualaikum.. 

Ada tak pembaca blog ini yang nak gemuk?? Rata-rata keinginan manusia normal ni dah tentu tak nak gemuk sehingga mengakibatkan obesiti kan? Masing-masing berkeinginan bentuk tubuh yang menarik.. Tak nak lah terlalu kurus.. Dapat body "solid", boleh pakai baju idaman pon dah tersenyum lebar.. Tapi percayalah.. kadang2 impian nak kurus tu cuma mimpi dan sekadar angan-angan.
Sebab aku ni kategori gemoks berisi jugak lah.. kadang memang menyampah tengok cermin full body..BMI pon opcoz lah tak cantik tak seragam dengan ketinggian yang aku miliki.. Lagi-lagi bila baru sahaja melahirkan bayi.. 44 hari berpantang je dapat merasa kurus.. Lepas tu?Gemoks balik.. hahaha.




Ebook dr malinda , HCG




DR MALINDA MODIFIED HCG DIET PLAN

Hcg , kurus cepat

 OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!



ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi 

> 102 cm (40 inch) – Lelaki

>  80 cm (35 inch) - Wanita



Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu. 

Anda dikatakan obese apabila :

Wanita : Peratusan lemak badan >32%

Lelaki : Peratusan lemak badan >25%


Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :

Diabetes (Kencing manis)

Hipertensi (Darah Tinggi)

Kolestrol Tinggi

Penyakit jantung koronari

Stroke (Angin Ahmar)

Batu hempedu

Kanser Payudara

Kanser Prostat

Kanser kolon (usus besar)

Masalah pernafasan (respiratori)

Masalah muskuloskeletal

Vena varikos

Masalah kulit

Osteoarthritis

Penyakit Alzheimer’s

Gout

Sleep Apnea

Infertility (Ketidaksuburan)

Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)



Depressi



Aku ada terbaca satu artikel yang boleh tahan sedih.. Ya lah.. terasa juga.. meh aku share kan  link artikel tersebit untuk korang baca...


PERNAH DI HINA KERANA OBES


Dan artikel ini.

Wanita Ini Masuk ICU Setelah Ambil Produk Kurus

http://www.drmalinda.com/2016/03/wanita-ini-masuk-icu-setelah-ambil.html?m=1



APA ITU hCG?


HCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.

Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.



APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?


hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal  digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.




DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?


Jangan Risau.

Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!

Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.

Melalui  proses cleasing  dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.




ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?


BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.



BERAPAKAH DOS hCG YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?


Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan 5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan.

Semua hCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy)  dihasilkan di makmal daripada sel sterile. hCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil – fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).




ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG PROGRAM INI?


Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda  akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga. 

Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement sebagai nutrisi tambahan anda. 




BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?


Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 hari!

Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan potensi utk penurunan sehingga 15-20 kg.




TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?


Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan mengganggu metabolisme atau sistem badan.




APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?


Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot.  Selain penurunan berat badan,  kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.






APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?


Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan – Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil, penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain.

Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!




ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?


Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah  mengambil program ini juga  berjaya hamil.

Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif dan selamat dalam rawatan obesiti.




BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?


Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!


 BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?


HCG injection 125IU diambil setiap pagi.

Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi

Injection – sebelum sarapan pagi






INJECTION BUAT SENDIRI?


Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.



KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?


Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!

Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.

Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.


BOLEHKAH SAYA BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?


Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA ANDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi.

Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz anda sekarang.

Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.

Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.



Untuk TESTIMONI yang telah berjaya, boleh lihat di link :

http://www.drmalinda.com/2013/11/tukar-bentuk-badan-dalam-masa-23-hari.html



http://mellmerah-letsgetcookin.blogspot.com/2014/03/hcg-diet-program-progress.html



Sharing @ Testimoni dari Clients di Dr Malinda Health & Beauty Academy





Puan Farah


Setelah sekian lama...aku kini bersedia berkongsi dgn rakan2 tntang apa yg aku telah lalui utk beberapa bulan ni...

OBESITI....

Satu istilah yg menjadi kengerian buat aku ketika ini...telah berpuluh tahun aku hidup dlm kesilapan, kealpaan dan kezaliman pada tubuh badan yg Allah kurniakan...

Pengalaman menjaga suami yg tak sihat menyedarkan aku akan pentingnya menjaga tekak dan perut 
kite...makan bukan ikut tekak tp ikut keperluan...

Tapi ini bukanlah BIG WHY aku yg pertama...ini sebenarnya BIG WHY aku kenapa aku tak nak lgi hidup dlm obesiti...

Satu impian aku ialah nak dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....aku sembang ngan adik aku yg doktor...

"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...

Aku jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...trus fikir...aku cikgu sains...aku blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp aku x apply dlm life aku ???

Aku tringat ms keguguran aku tny doktor knp aku boleh gugur sedangkan aku jaga sgt2 pergerakan...

"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."

Aku muhasabah diri...combinekan ap yg angah ckp, ap yg gynea ckp dan ilmu2 yg aku tau...aku gugel, tny org2 tua.. satu yg aku dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...aku tahu Allah dh tentukan anak syurga aku bukan utk temani aku di dunia...aku rs 8 sbb x jaga dia baik2...makan ikut tekak...konon mengidam...huhu...

Paling tragis...

Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...

"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"

"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"

Klu korg kt tmpat aku...ape korg rasa? 

****************************************************

Selepas semua ini...Allah bukak luas2 hati ini utk berubah...Allah temukan aku dengan Izzah Razak, Dr Malinda Mohd Ali dan Elzura Basirun...duit boleh cari...kesihatan?...so ni yg aku buat for these few months:

*join 1st cycle hcg program under doc malinda

*menang contest doc malinda and won 2nd cycle hcg..(best giler kot...hahaha...)

*cut down carbo and oily food, no more sugar but sometimes cheat day is must..hehehe...

*avoid 3 in 1....tak kira la ko letak ape dlm tu...sgala kacip dan tongkat skalipun...xnak dah...

*variation of exercises...kene rajin...the best early morning...*consume best suplement suggested by doc malinda.

*do my best eat clean food and istiqomah

*stay positive, avoidppp stress thing and people

*always keep in touch with our support group

*of course beli, tempah dan alter baju2 sluar2 kain2 dlm wardrobe..

Skrg aku jadi pemilih...cerewet...bijak...semuanya dr segi apa yg nak masuk dlm bdan aku...baik makanan baik minuman baik suplement...sukar awalnya tapi hati kene cekal sebab aku dh nmpk perubahan besar dan positif dalam hidup...

*kebas tangan hilang

*gegata langsung hilang (klu dl seminggu paling2 skali wajib kene)

*berat hampir 16kg turun

*inch loss sgt ketara

*kulit makin cerah dan muda

*hidup makin happy

*even belum capai berat ideal tp mcm doc malinda ckp...tak perlu tunggu jadi sempurna utk inspire org lain.

*even masih belum ad rezeki pregnen...aku dpt jaga suami tersayang Mirza Mohamed dgn baik dan guide dia utk healthy life jg.


#hcgdrmalinda

#ldl

#jihadsihat


 Team Dr Malinda mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini.

Jika ingin maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.



BAGAIMANA NAK BERMULA?

Mudah Sahaja! Hubungi team Dr Malinda di WhatApps 017 508 4430 atau email di drmalinda@gmail.com PENDAFTARAN HARI INI!

  Jom sertai! Mereka berbesar hati untuk membantu anda!

Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!



ALL THE BEST  !

Website : www.drmalinda.com
Facebook : DR.MALINDA

Saturday, November 19, 2016

TIPS DIAPERLESS IRINE SEBELUM DIA 3 TAHUN

Assalamualaikum..
Bulan depan 28/12, Irine dah menginjak usia 3 tahun. Tak sangka jugak berjaya diaperless dia sebelum.usia 3 tahun. Lama dah aku rancang tak nak kasi dia pakai pampers dari masa aku pantang kan Wafiy lagi. tapi gagal.. tu pon 2 hari je.. asyik kencing & berak kat spender je.. hahaha.. mommy pon give up dan malas.

Entah macam mana 28/10 tergerak hati aku nak cuba lagi sekali .. kali ni mommy kena struggle lah kalau dia kencing dalam.seluar pon kena tabah.. 



Hari pertama :

- Memang mencabar. Selepas mandikan dia aku dah cakap kat dia.. " Irine..ni mommy tak pakai kan pampers.. kalau kakak nak kencing @ berak..bagitau mommy tau".. Dia pon jawab.. "alaa.. nanti oyin kencing".. aku pon jawab.. " tak pe..kakak cakap dengan mommy..nanti mommy bawak pergi toilet".. dia pon jawab.. " okey mommy".. tapi..tak sampai setengah jam.dia dah kencing dalam.seluar..grrr.. nasib x kencing kat tilam ke kat karpet ke.. naya je.. tapi.lepas tu setiap 1 /2 jam lah aku tanya nak kencing tak..nak berak tak..hahaha.. dia jawab tak nak pon..kali ke 2, kali 3 kencing dengan berak dalam seluar.. waaa!!! rasa nak give up dahhh.. opcoz lah termarah dia.. hahaha..mak tak sabar dah.. 

Hari ke dua :

Lepas mandi pagi tu.. aku pesan ulangan yang sama.. nak kencing ke yak yak ke bagitau mommy.. tapi haritu dia menangis nak pakai pampers.. takut.aku marah lagi mungkin.. " oyin nak pepes mommy.. nak pepes".. adoii.. sebak pulak rasa.. tapi kena kuat lah harini.. kalau dia terkencing ke terberak ke aku tak boleh marah.. sebab dia dah berusaha.. maka aku pon kena lah berusaha jugs tahan marah.. kalau tak sampai bila kan.. macam hari.pertama..dia terkencing lagi dalam seluar
. fuhhh.. kat bilik.. dia dah bagitau dah nak kencing.. tapi tak sempat sampai toilet ..hahaha.. masa aku tukarkan baju dia tu..aku bagitau dia..xpe kakak.. nanti akk bagitau k kalau nak.kencing @  berak..macam tadi tau.. dia jawab " okey mommy.. nak beyak , nak tencing cakap kannn??".. okey.. alhamdulillah.. hari ke 2 tu sekali je laa dia terkencing.. seterusnya dah okey.. dia cakap..tiap kali dia bagitau nak tencing, nak.yayak tu..memang aku dengan dia berlari2 pergi ke toilet.. hahaha..suka dia..dia ingat macam main.. 

Hari Ketiga :

Hari ke tiga pon alhamdulillah..aku keep bagitau laa nak kencing nak beyak bagitau macam semalam tau kakak.. xpe.. mommy tak marah.. okey..dia bagitau.. tetiba mak aku ajak pegi berurut pulak.. nampak gayanya kena keluar..dalam.hati adeh..risau pulak laa..dia terkencing dalam.kereta..ingat nak pakai kan dia pampers jugak.. tapi pikir balik.. tak pe lah.. cuba ..kita cuba jugak kali ni Oyin.. 😄..  sebelum pergi aku bagi dia minum air masak segelas.. so x sampai 10 minit tu dia pon kencing sebelum keluar rumah.. hehehe.. so sepanjang perjalanan & kat rumah tukang urut tu dia x laa kencing.. tapi kena sentiasa tanya jugak tu.. risau terkencing kat rumah orang.. Alhamdulillah.. berjaya.. kat rumah orang tu dia dah makan & minum..so dalam.kereta tu risau jugak kan.. nasib abah aku berenti kat petrol pump.. then tanya dia kakak nak tencing ke.. dia pon..haah.. nak.. fuh.. lega..kira hari ke tiga pon berjaya.. walaupon kat luar.. hari ke-4 pon dah berjaya & officially lah dia diaperless.. syukur rasa. dapat jimat beli pampers kan.. cuma malam nak tido masih lagi pakai pampers.. kadang siang dia mintak pakai pampers juga.. aku cakap pampers habis.. ayah belum beli lagi..hahahaha..sedikit tips mudah untuk ajar anak tak pakai pampers:

Tips Anak diaperless

1- Pastikan anak dah pandai cakap. kalau tak pandai cakap lagi susah jugak.. huhu..kalau tukarkan pampers @ cebok anak tu bagitau dia..ni beyak..ni kencing.. 
2- kerap ajukan soalan "nak kencing tak? nak beyak tak?". agak kalau dah 1/2 jam tu tak berak @ kencing bawak je pergi toilet.. cangkungkan aje.. kang dia kencing laa.. budak2 ni dah biasa pakai pampers, so dia biasa kencing berdirilah..baringlah.. tak biasa lagi.. takpe..kita biasa kan.. 
3- kadang kena mentipu juga ..bagitau pampers dah habis..ayah belum beli..takdak duit beli pamperz..hahaha.. 
4- aku dah 4-5.hari tu irine dah diaperless aku belikan seluar pendek spender tu yang disney punya sebab dia suka frozen..okey.. takpe.. 2 helai rm20..lebih mahal dari spender mommy.. 😅😅 xpe lahh..dah jimat kan beli pampers..apa salah nya.. 
5 - jangan bagi anak2 yang diaperless ni pakao seluar.jeans lah butang2 lah.. susah nak bukak.. bagi yang senang nak bukak.short pants ke, spender je ke.. kat rumah kan.. xyah laa bagi yang menyusahkan nak bukak..bagi yang senang dia bukak & pandai pakai sendiri.. sedikit sebanyak dapat ajar dia pakai sendiri kan.. sebelum ni.Irine x pandai bukak @ pakai seluar sendiri..ni dah pandai.. kadang terbalik jugak ..hehehe..
6- mindset parents jugak.. jangan give up!! NEVER!! .. Walau anak terkencing ke terberak ke jangan berundur.. itu satu motivasi & ajar kita bersabar dengan kerenah anak.. kalau harini tak pakai..esok pakai..lusa tak pakai.. memang susah nak menjadi.. lagi satu ..jangan marah lah.. sabar je.. tu kan proses pembelajaran diorang.. akan gagal sehari -2 tu.. kena target dalam seminggu sekurang-kurang nya..
7- Bila dah berjaya..jangan lupa reward anak-anak anda.. sebab itu salah satu kejayaan jugak tauu.. susahh okey nak putus pampers..hahaha..tapi kena lah bagitau.."ni hadiah tau kakak..sebab kakak dah tak pakai pampers mommy belikan".. aku belikan dia baju Kiki Lala.. hahaa.. ya.. nak bagi hadiah kat budak2 ni aku memang jarang bagi dia pilih..compem2 lah dia pilih mainan..hahahaha..biar aku pilih sendiri.. puas hati.. dia pon pakai kann.. 

Okey..itu je sedikit tips yang dapat aku bagi... aku rasa tips yang letak cicak la..letak lipas dalam.pampers tu tak rasional langsung.. budak2 ni bukan tak bijak.. lagi nak takutkan dia.. tu yang sampai ke tua takut lipas..hahahahah... 





Friday, November 11, 2016

Minyak Herba Asma Mujarab | Pastikan Ori Baru Beli

Minyak Herba Asma Mujarab



Rasanya, semua tahu kan minyak multipurpose yang famous amos ni? Penawar sakit semput , lelah, selsema, batuk berkahak, sakit-sakit otot,  gatal akibat gigital serangga dan banyak lagi.
- Proses penghasilan MHAM ini adalah secara tradisional dan ianya telah melepasi ujian Pusat Akta Racun Negara dan bebas dari sebarang Bahan merbahaya. 
- MHAM ini adalah Original dari Pakcik Lebai sendiri. Ia tidak pernah diproses dari kilang bertaraf GMP atau di R&D semula dibawah Syarikat Sdn bhd. " Ini kerana ingin menjaga kualiti ramuan herba rahsia warisan turun temurun.
- Walaupon ianya Homemade tetapi sudah mempunyai puluhan ribu testimoni yang yakin akan keberkesanan MHAM.
- Botol yang kecil, mudah dibawa kemana-mana.. Ye lah.. kadang kecemasan berlaku tidak kira masa dan tempat. Bila kita tak memerlukannya, mungkin orang lain memerlukan nya kan.  Lagipon kebanyakkan ahli keluarga aku sendiri rata-ratanya memang "keluarga semput"..hehehe....


Cara Penggunaan MHAM Secara Berkesan

Mudah sahaja.. buka penutup botol. dan calit sedikit di tapak tangan. kemudian sapu didada, belakang badan, tengkuk, leher, hidung @ tempat yang mengalami luka.. Urut / sapu sehingga rata.. MHAM tidak panas tetapi rasa berangin dan sememangnya melegakan.



Testimoni Pengguna Minyak Herba Asma mujarab

Memang mudah untuk dapatkan testimoni pengguna MHAM, kerana yang mengamalkan produk ini lebih puluhan ribu pengguna. memang ramai yang yakin akan keberkesanan MHAM selama ia berada dipasaran bukan sahaja di Malaysia, malah, Singapura, Brunei dan Indonesia juga.  Disini, saya kongsikan beberapa testimoni pengguna MHAM.


Original mham, penawar semput, senggugut

Testimoni 1


Penawar semput, sengugut, mhAm ori
 Testimoni 2


Penawar semput, ubat semput, mham ori
 Testimoni 3

Penawar semput, ubat semput , mham ori
Testimoni 4


Mham ori , testimoni ori mham
Testimoni 5

Untuk testimoni yang lain dan lebih diyakini boleh ke facebook page Minyak Herba Asma Mujarab. banyak testimoni bergambar dari pengguna2 MHAM. 

 Perbezaan Original MHAM dan FAKE!!

Minyak Herba Asma Mujarab tak terlepas dari produk ciplak yang berleluasa di pasaran dari pihak yang tidak bertanggungjawab. Ingin sekali ditegaskan bahawa MHAM tidak menukar label mahupun penjenamaan semula. Untuk membezakan produk original dan fake adalah hologram dan beberapa ciri lain seperti gambar dibawah;


Fake mham , pastikan ori baru beli

Perbezaan perkataan dan ejaan.

Fake mham

MHAM original tidak mempunyai logo dan terdapat perbezaan gambar di botol.



Pastikan ori baru beli





 Cara mengenalpasti MHAM original

Setiap botol keluaran MHAM original mempunyai hologram yang akan ditampal di bahagian belakang botol. 

Scan QR Code di belakang botol MHAM dengan menggunakan smartphone anda. setiap label hologram mempunyai no siri yang berlainan. Hanya perlu ke laman web www.herbaasma.com dan aplikasi ini akan mengesahkan sama ada ia adalah original atau pon tidak.


- pengenalan visual.
- pengesahan melalui talefon.
- Pengesahab melalui cahaya.


Video Penerangan Tentang MHAM



Harga MHAM

Harga Minyak Herba Asma Mujarab yang original ialah RM39.00 tidak termasuk postage ya.. sememangnya terdapat harga yang lebih murah dipasaran luar.. TETAPI AWAS!!! Dikhuatiri ianya Palsu dan tidak berkesan. Siapa yang rugi?? Dapatkan dari stokis dan agen yang berdaftar sahaja. Atau bolej hubungi
Nombor telefon HQ  En. Hafis 013 480 6787(Bahagian Pemasaran) & Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)  

Sekali lagi ingin ditegaskan.."PILIH YANG ORI BARU BELI".


#minyakherbaasmaoriginal #herbaasma #Herbaasmamujarab #minyakasma #minyakasmaoriginal #penawarasmamujarab Penulisan artikel boleh dilakuka