SGO

APDM SAPS

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Friday, September 15, 2017

Tragedi Menyayat Hati 14 September | Kebakaran di Tahfiz Darul Ittifaqiyah





Assalamualaikum.. Rata-rata antara kita masih terkesima dengan kisah tragis menyayat hati dihening subuh semalam. Aku tak terkecuali. Bukan selalu aku dapat tengok berita tau kat rumah bila anak-anak dah 'conquer' tv channel Disney. Tapi semalam , memang tak kira, nak tengok juga berita untuk mengikuti kisah anak-anak syurga itu. Berita pukul 12 malam pon aku follow. 




Kat facebook memang dah tau & follow cerita. Tapi rasa tak puas, nak juga tengok tv. Aku rasa lebih yakin kot. Paling menyampah bila ramai rupanya kawan-kawan facebook yang tak de rasa simpati masing-masing berlumba nak upload gambar mangsa-mangsa tragedi yang sememangnya menyayat hati. Langsung tak jaga sensitiviti & perasaan orang sekeliling terutama keluarga arwah. Bangga agaknya bila jadi orang pertama yang dapat muatnaik gambar macam tu.. 


MISTERI TONG GAS KUNING


TONG GAS KUNING

Sekarang yang menjadi tanda tanya misteri 2 biji tong gas yang menghalang mangsa untuk keluar sebab terletak di depan pintu bilik tidur diorang. ya Allah.. ada ke yang sanggup khianat anak-anak yang tak bersalah ni.. Tak boleh nak terima dek akal sungguh. Sebab mula-mula kan saspek litar pintas. Dah masing-masing keyboard warrior dok salahkan pihak tahfiz. Laa ni, forensik dah keluarkan status, sistem elektrik dalam keadaan baik. Semoga kebenaran akan terungkai.. 

SEMOGA TERUS TABAH DAN REDHA


Diharap , ahli keluarga yang terlibat dengan kejadian ini, supaya terus tabah dengan dugaan yang menimpa ini. Doakan mereka ditempatkan dalam golongan orang yang beriman dan dimasukkan ke syurga. Walaupon senang kita minta mereka sabar, tapi sememang nya berat lagi bahu yang memikul bila kehilangan insan yang tersayang. 



SUMBANGAN BUAT PUSAT TAHFIZ DAN AHLI KELUARGA MANGSA


Bagi yang ingin memberikan sumbangan, boleh la berikan sumbangan anda ke akaun yang tertera di atas. Berhati-hati dengan orang yang tidak bertanggungjawab yang mengambil kesempatan di atas musibah yang berlaku dengan memberikan akaun peribadi. Pastikan ke saluran yang betul. 

Takziah lagi sekali buat semua keluarga mangsa dan mangsa yang terselamat. 

Saturday, September 9, 2017

Pejuang Cancer Jelajah Borneo Dengan RM1

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.

Dengan membawa misi menjelajah #cancerbukantikeruntukmati dan erti kata lain cancer bukan bermakna kematian. Zaki mejelajah dengan hanya menumpang kenderaan orang awam dalam menyampaikan mesej tersebut. Negeri di bawah bayu, Sabah merupakan destinasi pertama beliau.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Gambar Zaki Bijak Ketika ingin bertolak ke Sabah.
Walaupun beliau menghidap kanser tahap ke 3 , namun beliau tak pernah berputus asa dan menganggap bahawa penyakit ini merupakan satu semangat untuk beliau terus berjuang dan mengembara bagi memberitahu kepada semua bahawa #cancerbukantikeruntukmati.

''Program ini diinspirasikan rakan saya dari Finland yang pernah menumpang di rumah saya semasa mengembara. 

''Jadi, untuk program ini saya menyiapkan diri dengan maklumat berkaitan perjalanan, dokumen penting seperti lesen, mykad, wang RM1, sedikit pakaian dan peralatan khemah. 

''Tetapi, saya sangat bersyukur hidup di bumi Malaysia yang tinggi budi pekerti.. Walaupun tidak saling mengenali, saya bukan sahaja dibenarkan menumpang kenderaan, malah diajak bermalam dan diberi makan di rumah mereka sebelum meneruskan perjalanan pada keesokan hari,'' Zaki Bijak.

Menerusi laman Facebook beliau Zaki Bijak kini beliau telah 50% mengeliligi Kepulauan Sabah. Dan bakal menamatkan kembara Borneo Sabah dan masuk kepulauan Sarawak Pula. Sepanjang perjalananan beliau juga, beliau banyak memuji masyarakat Sabah yang sangat prihati dan bantuan dari pelbagai bentuk beliau dapat. Allahamdulilah Orang Sabah Bagus Bah !!!!

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.
Kalau korang nak ikuti kisah beliau yang penuh liku-liku, korang boleh la follow Facebook beliau, setiap detik perjalanan beliau akan kongsikan bersama anda. Yang pastinya kekuatan dan ketabahan beliau sungguh luar biasa bukan seperti pesakit Kanser.

Kalau-kalau nampak beliau jangan segan-segan hulukan bantuan tau.. Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik dari menerima. Bukan wang ringgit yang di pinta namun nilai kemanusia itu lebih bermakna.

Jum kita support Zaki Bijak dalam misi ''CANCER FIGHTER'' Jelajah Borneo Dengan RM1 #cancerbukantikeruntukmati.

Segala pertanyaann atau bantuan yang ingin di salurkan ( mana tahu beliau singgah perkampungan kamu ) boleh la berhubung terus dengan beliau. PM je kat facebook Zaki Bijak.

Kredit : Sabahanblogger.com






Friday, August 18, 2017

Kembara Jom Jimat Elektrik - SMK Telok Panglima Garang


TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 

Friday, June 9, 2017

SILHOUETTE CAMEO | CUTTING PLOTTER

SILHOUETTE CAMEO 3



Selama ni kan, aku terpikir macam mana ya nak buat souvenir macam kad, kotak yang berukir-ukir macam gambar kat atas tu. Mesti gigih kan kalau guna tenaga manusia untuk buat. Tapi rupanya teknologi mengatasi segalanya. Guna Silhouette Cameo je rupanya!!! Sesiapa yang ada buat bisnes percetakan atau baru nak buat bisnes percetakan memang mudah kalau guna Cameo 3 ni tau.  Lebih-lebih lagi jadi mudah kerana menggunakan wireless untuk sambungan ke komputer. Saiz Cameo ni lebih kecil dan ringan dari saiz printer. Sesuai untuk memotong material kain, kertas, vinyl dan heat transfer material. 


BAGAIMANA INGIN MENGGUNAKAN CAMEO 3

Untuk menggunakan mesin Cameo 3 ni boleh rujuk video di bawah ini.














Antara contoh barangan yang boleh dihasilkan dari Cameo 3. 

KENAPA PERLU MEMILIH SILHOUTTE CAMEO 3 DARI LIBERTY PRINTING

1. Mempunyai jurulatih terlatih yang mempunyai lapangan pengalaman lebih dari 5 tahun di dalam bidang percetakan. 

2. Workshop online secara percuma untuk meningkatkan kemahiran dalam bidang teknikal dimana mana sahaja dan pada bila bila masa.

3. Mudah untuk proses pembelian dan tempahan kerana ada borang tempahan online dan no rujukan pembelian terdahulu.

4. Bayar dan bawa dengan tiada minimum pembelian. 

5. Penghantaran ke serata negara.

6. Mesra pelanggan walaupon selepas pembelian.


Group di Facebook. Segala pertanyaan boleh diajukan di Silhoutte Workshop secara percuma.



BAGAIMANA INGIN MENDAPATKAN SILHOUTTE CAMEO

Untuk mendapatkan Cameo 3 ini anda boleh menghubungi no yang tertera di bawah ya.

No talefon :019-9848151 (Amin) / 0199858151 (Elaine)
Email : cs@libertyprinting.com.my / order@libertyprinting.com.my

Waktu bekerja : Isnin- Sabtu ( 9 pagi - 6 petang)





2131





Wednesday, June 7, 2017

KEMPEN "GROW AMAZING" INISIATIF OLEH ANMUM ESSENTIAL

KEMPEN GROW AMAZING DILANCARKAN OLEH ANMUM ESSENTIAL

            Nur Irine Maisara - 3 tahun 7 bulan

Assalamualaikum.. 
Mungkin kita dapat lihat anak-anak kita semakin membesar dan kuat kan. Kita sibuk dengan pembesaran mereka secara fizikal.  Tapi pernah tak kita terpikir samada otak mereka juga berkembang dengan baik? Berbanding dengan pertumbuhan fizikal, tumbesaran otaj agak sukar untuk diperhatikan.  


PERANAN KITA SEBAGAI IBU BAPA



"Sebagai ibu bapa, kita sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak-anak. Oleh itu,adalah amat penting untuk memahami tumbesaran otak kanak-kanak," kata Irine Cheah , pengurus Pemasaran Anmum Malaysia."Justeru itu, Anmum Essential ingin memperkenalkan Grow Amazing ,suatu inisiatif baharu berunsurkan perndidikan untuk membantu ibu bapa memahami proses tumbesaran otak dan perkara yang dapat menyokong perkembangan.otak si manja."




PEMBENTUKAN SEL OTAK BAYI SEDARI DARI DALAM KANDUNGAN IBU







Ramai yang tidak mengetahui termasuklah saya sendiri bahawa sel otak mula terbentuk sekitar hari ke-28 kehamilan dan setelah bayi dilahirkan, terdapat lebih kurang 100 bilion sel sel otak yang sedang berfungsi!. Selain daripada jumlah sel sel otak , jumlah perhubungan antara sel sel otak tersebut juga amat penting. 





Di peringkat awal usia kanak-kanak hubungan hubungan sel sel otak berupaya membentuk 2500 perhubungan sel sel otak yang lain setelah si manja dilahirkan . Apabila mencapai usia 2 atau 3 tahun, hubungan sel sel otak ini mungkin telah berganda sebanyak 6 kali!.


PENJELASAN OLEH PENGURUS SAITIFIK DAN NUTRISI FONTERA BRANDS MALAYSIA - WENDY GOH



" Perhubungan ini juga yang dikenali sebagai synapse adalah cara sel sel otak berkomunikasi antara satu sama lain. Pengalaman awal dan persekitaran luaran, merangsang pembentukan hubungan sel sel otak. Semakin banyak rangsangan dari persekitaran luaran , semakin banyak perhubungan akan terbentuk." Jelas Wendy Goh, Pengurus Saintifik dan Nutrisi Fonterra Brands Malaysia. " Perhubungan antara sel sel otak ini penting kerana menyokong pembelajaran , memori dan keupayaan kognitif yang lain. Aktiviti perangsang dan nutrisi yang sesuai seperti DHA dan Gangliosida amat penting dalam tumbesaran otak."





KEPENTINGAN DHA DAN GANGLIOSIDA UNTUK PEMBENTUKAN OTAK KANAK-KANAK






DHA dan Gangliosida (GA) terdapat dalam otak dan memainkan peranan penting dalam tumbesaran otak. DHA membantu dalam pembentukan sel sel otak dan Gangliosida menyokong pembentukan hubungan sel sel otak. Tumbesaran otak yang pesat semasa tiga tahun pertama amat penting dan ia boleh mempengaruhi perkembangan kanak kanak dari segi emosi, sosial dan kognitif. 




Namun begitu, kajian menunjukkan 1 daripada 4 kanak-kanak di Malaysia mengambil GA 40% lebih rendah daripada purata pengambilan GA dalam sehari. Selain daripada makanan berasaskan ternakan seperti daging dan telur, pengambilan GA boleh dipertingkatkan dengan susu dan produk tenusu. Anmum Essential dirumus dengan DHA dan Nuelipid untuk paras GA yang lebih tinggi dan tanpa gula tambahan. Anmum Essential juga mengandungi prebiotic FOS dan inulin. Anmum Essential juga mengandungi vitamin dan mineral yang penting untuk membantu tumbesaran kanak-kanak. 





MAKLUMAT LANJUT BERKENAAN KEMPEN




Untuk mengetahui cara menyokong tumbesaran otak si manja anda dengan Grow Amazing dan pelajari fakta menarik tentang otak kanak-kanak dengan melayari laman web yang tertera di bawah;

http://www.anmum.com.my/en/happenings/latest-campaign/amazing-facts-about-the-brain.html

Thursday, May 25, 2017

MAMA WOSH | PICK UP & DELIVERY LAUNDRY SERVICE

Mama Wosh Pickup & Delivery Laundry Services Pertama Di Malaysia

Secara jujurnya la kan.. Walaupon aku ni surirumah sepenuh masa,tapi ada kalanya perlukan jugak me time.. Nak jugak "free" dari segala bebanan kerja rumah termasuk laa cuci baju, jemur baju, lipat baju.. Hahaha.. Betul wey.. Bab bab baju bajan ni memang aku menyampah.. Dulu masa bekerja agak dah malas memang aku hantar dobi je.. Dah alang2 pergi kerja tu hantar baju.. balik kerja dah boleh ambik. Tapi bila dah jadi surirumah ni setakat nak keluar hantar baju pergi dobi memang tak kuasa la kan.. Tengah google google tentang laundry service ni , tertacap pulak 1 kedai dobi ni yang memang aku tak sangka laa ada juga orang buat servis macam ni.. Pergh.. Dah laa boleh pick up baju bajan kita.. siap boleh hantar ke rumah kita tau.. Memang mudah sangat-sangat.. 

Mama Wosh | All in 1 service



Nama kedai dobi tu Mama Wosh. Servis yang Mama Wosh tawarkan  all in 1 laundry dan dry cleaning untuk pakaian pakaian tertentu.  Terdapat 4 jenis servis yang mereka tawarkan. Antaranya;h
- Wash & fold ( Pakaian harian,pakaian dalam, cadar dan lain-lain)
- Hand wash (cucian tangan untuk stains yang susah untuk ditanggalkan)
- Dry Cleaning  ( jacket, coats, suits)
- Curtain cleaning ( langsir)

Eh.. bagus jugak ni. Dah nak raya,boleh laa minta mereka pick up langsir raya untuk dicuci. Mereka juga boleh cuci karpet ya uolsss!!!.. Dari aku beli karpet raya baru,cuci aje lah sonang.. hahahahaa.. 

Harga Servis Yang Berpatutan

Harga servis yang Mama Wosh tawarkan sangat berpatutan. Dibawah adalah senarai harga mengikut servis yang mereka sediakan. 

         Mama Wosh - service price

Cara Tempahan Mama Wosh

Untuk menempah servis dari Mama Wosh , ikuti langkah mudah seperti di bawah ini;

1: Buka laman web MAMA WOSH 
2. Akan terpapar Order Your Pick Up. Click di situ. 
3. Terdapat borang untuk diisi. Sila isikan butiran lengkap nama, alamat, jenis servis yang ingin digunakan seperti gambar di bawah. 




Jangan lupa isikan waktu untuk petugas Mama Wosh datang pick up laundry anda. Kadang mereka mengenakan caj bayaran percuma mengikut tempat di sekitar Kuala Lumpur dan Petaling Jaya dan servis pick up/delivery ke Shah Alam dan Subang Jaya akan dikenakan bayaran rm5 - rm10.

Untuk bayaran pula, pihak Mama Wosh akan menghantar invois dan bayaran boleh dibuat secara online atau sewaktu penghantaran laundry anda. 
Selain tempahan melalui laman web, atau ada sebarang pertanyaan boleh hubungi di talian 017370107. Perkhidmatan Mama Wosh adalah 7 Hari seminggu!!

Why Choose Mama Wosh?

Korang jangan sampai tak da baju nak dipakai sebab tak dibasuh ya.. haa apa lagi.. boleh dah cepat-cepat dapat kan servis pantas dari Mama Wosh.  Habis cerita. Jangan risau dengab servis mereka. Pekerja dan petugas Mama Wosh adalah dikalangan mereka yang berpengalaman  dengan penggunaan mesin khas. Pencuci sabun yang mereka guna kan juga adalah dari bahan organic dan anti allergy. Yang pasti pakaian yang akan sampai ditangan anda, ditanggung bersih,wangi dan tersusun. 

Untuk maklumat lanjut ;
Website :  www.mamawosh.com
No tel : 0173701074
Waktu operasi : setiap hari 7 hari seminggu

Monday, May 1, 2017

SPECIAL GIFT FOR MOTHER'S DAY FROM BESTSUB MALAYSIA

HAPPY MOTHER'S DAY!

Assalamualaikum to all readers !!. wah pantas masa berlalu.. Bila masuk bulan May ni memang istimewa kan... Banyak hari istimewa tau.. Hari pekerja! Hari guru, hari ibu..bagi yang lahir bulay May dah tentu boleh sambut  birthday sekali kan.... haaaa... 

Aku nak suggest lah kat korang salah satu idea hadiah simple sempena hari ibu tetapi bermakna sekali. Korang boleh hadiah kan MUG! Ya.. walaupon mug tapi bila hari-hari kita minum dengan mug tu, memang jadi bermakna tau.. Lagi-lagi mug tu ada gambar kita dengan ibu.. Haaa.. Jauh di mata, tapi dekat di hati.. chewahh..




HADIAH ISTIMEWA DARI BESTSUB MALAYSIA | MOTHER'S DAY MUG









Cantikkan korang mug bersempena Mother's day ni.. SPecial sangat. Luar dalam bercorak.Penuh pulak tu. Sebab tu teruja terus je order dengan BestSub Malaysia.Mug cantik ni aku nak hadiah kan untuk mak yang berada kat kampung. Saja letak gambar kami anak beranak.. Mesti dia rindu kami kan.. hehehe.. 


CREATIVE SUBLIMATION MOTTO MUG DARI BESTSUB MALAYSIA



Mother's day , mother's day gift

Selain design khas sempena hari ibu, ada juga design lain yang sesuai sempena hari lahir dan Valentine's day. So, korang tak payah dah susah susah fikir nak buat design macam mana dah.. Cuma pilih sahaja template yang ada, bagi gambar dari pihak korang, dan mereka akan hasilkan Mug yang cantik dan pasti memuaskan hati. Sebabnya dah ada Motto creative di setiap design antaranya "I LOVE YOU" , "HAPPY BIRTHDAY" atau "HAPPY MOTHER'S DAY".  Korang cuma perlu pilih sahaja. 



HARGA MUG TERLAJAK MURAH !

Sebelum ni aku pernah juga buat mug sempena hari keusahawanan kat universiti aku dulu.. Beli borong tau.. bukan sebiji je. Mahal korang!! Tapi mug ni siap printing beharga cuma RM30 je!!! Murah kan?? Alaaa.. untuk ibu yang tersayang. Apalah sangat dengan harga sebegitu.. Memang berpatutan sangat. Yang penting memorable gituu..



BERMINAT UNTUK TEMPAHAN?

Kalau korang berminat untuk tempahan boleh email atau hubungi :
No telefon : 019-9858151 (Ms Elaine) atau 019-3231515 (Mr Steven)
Email : order@libertyprinting.com.my

BestSub Malaysia , Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Alamat: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang , Selangor.

Waktu bekerja : Isnin-Sabtu (9am-6pm)

Facebook : http://www.facebook.com/bestsubMalaysia/


Saturday, April 15, 2017

Ahmad Zharfeen Wafiy Turns 1 Today!!

Assalamualaikum... syukur ke hadrat Ilahi... jarang2 ada kesempatan masa nak update blog.. baru baik demam satu hal.. Ragam anak-anak lagi.. memang tak dan lah nak mengadap handphone laptop lama-lama.. Diorang ni tidur waktu mak dia tidur ja.. mak dia bangun pon dia ikut bangun..hehehee.. Back to the main topic hari birthday Wafiy!!! Wafiy dah setahun oiii.. Alaaaa..cepat nyaaa wafiy day setahun.. tak puas laa nak gomol cium2 bau syurga. bangun tido pon dah bau masam.. tapi tetap best... 
Waktu-waktu gini lah (12 tengahari) mommy tengah nak push budak wafiy ni keluar perut.. Gjul pulak tengah memecut balik kampung.. memang tak sabar dia nak keluar.. tak dan dia nak tunggu ayah dia tiba.. Apapon semuanya selamat. Dan mudah sangat... sebab anak kedua kot.. 
Well harini takde lah sambut birthday Wafiy... Gjul pon kerja.. tapi weols dah sambut awal seminggu birthday dia.. jadilah kan.. sekali dengan kenduri akikah. Buat simple-simple je.. photoshoot pon xde buat macam oyin dulu..  

                           WAFIY TURNS 1


                         WAFIY TURNS 1


           kek red velvet sedapp sangat. Dah laaa cantik.. πŸ˜‚πŸ˜‚ memang sedap.. nanti aku story pasal kek pulak ya tempah kat mana...


  paling sibuk dan tak sabar nak potong kek nak tiup lilin.. hahahaha.. Elsa thw witch..

 dah laa sibuk tak sempat nak bergambar sebab malam ada kenduri kesyukuran akikah wafiy.. dapat pulak gambar anak-anak buat hal sendiri..geram pulak haishhh..

Banyak lagi gambar tak ambik dr handphone adik aku.. nak sent kat whatsaap memori phone aku pulak penuh.. tak pelah kan .. πŸ˜‚
WAFIY kepenatan.. haish adik.. kecik je adik mommy tengok..macam tak cukup zat je...πŸ˜‚ janji adik sihat ya sayang.. mommy sayang adik dunia akhirat...  semoga menjadi anak yang soleh, hormat orang tua, jaga mommy & ayah bila kami dah tua nanti..


Friday, April 14, 2017

Frame Canvas Murah Malaysia

Assalamualaikum..
Beberapa hari je lagi kita nak ke bulan ramadhan.. Lepastu bulan syawal pulak.. Rata-rata orang dah sibuk tempah baju raya, tempah langsir. Ada jugak tailor yang dah tak ambik tempahan uolss.. Sebab ramai yang dah tempah awal 4-5 bulan sebelum raya. 
Takkan kita je yang nak melawa dengan baju raya, perhiasan raya. apa kata tahun ni kita tambah lagi kemeriahan raya dengan hiasan dinding frame canvas dari @frame_canvas_murah.

Pelbagai design, jenis, corak yang boleh jadi rambang mata kita nak memilih. Semuanya cantik-cantik. Semua design ready stock. Bayaran sebelum pukul 11 pagi akan dipos pada hari yang sama.. Best ke tidak? kalau pos laju pantAS, esok nya kita dah merasa laaaa gantung frame canvas kat dinding.  Antara pilihan yang hot selling ;



Frame kufi (ready stock)



 Frame canvas murah | code zikir KF-503 (24 x 36 inci) RM68.00 


 Frame canvas murah | code Bismillah (36 x 24) RM68.00



 Frame canvas murah | code Al-Fatihah (36 x 24 inci) RM68.00



 frame canvas murah | code : Kufi Zikir KF-10 (36 x 12 inci) RM48.00


  frame canvas murah | code : Allah Qursi Muhammad KF-22(36 x 12 inci) RM48.00


                    frame canvas murah | code : Bismillah (36 x 36 inci) RM78.00



               

          frame canvas murah | code : Allah Muhammad gold (15 x 24 inci) RM76.00

Frame lifestyle (ready stock) 



               frame canvas murah | code : Paris PA-07 (30 x 18 inci) RM47.00


 frame canvas murah | code : Nature N-04 (30 x 18 inci) RM47.00

 frame canvas murah | code : Coffee (15 x 15 inci) RM30.00/ each

 frame canvas murah | code : Quotes QO-10(15 x 24 inci) RM70.00

 frame canvas murah | code : floral -07 (15 x 24inci) RM38.00

Kalau berminat untuk abadikan gambar sendiri di frame canvas pon boleh. Sebabnya mereka ada servis tersebut. Nak hantar gambar anak, gambar convocation, gambar bercuti, gambar bertunang, gambar kahwin dan sebagainya, boleh je. Pre order pon tak lama. 3-7 hari je dah siap dan di pos. Yang bagus nya , dari frame kayu, sampai lah finishing printing, semua dibuat sendiri tidak dari sub. Sebabtu harga yang ditawarkan jauh lebih murah dari harga pasaran. 

Newborn / Baby/ Toddler / Kids Package










Gambar peribadi/lifestyle








Jangan risau tentang kualiti. Sebab jaminan kualiti memang terbaik. 
Frame canvas material 380gsm matt premium pvc ( high quality kalis air, tidak luntur, cantik gloss) memang terbaik.. Material kayu pulak kayu meranti (tahan lasak , tidak mudah patah).  Jadi korang taknak ke gambar cantik-cantik sebagai hiasan raya nanti? Cepat-cepat takut slot penuh pulak sebelum raya. Boleh whassap je terus 0199415964 untuk tempahan atau boleh follow instagram @frame_canvas_murah